camping & fishing
  • Magyar
  • Română

2016 – CUPA TOP 10

cancelled

CUPA TOP 10 RUGANESTI EDITIA I 
27 – 29 Mai 2016
Durata concursului: 48 de ore

ORGANIZATOR:
Carp Team Sibiu

Taxa se achita in contul: RO 23 INGB 0000 9999 0429 4881 – titular cont: Hampu Alexandru . cu mentiunea TAXA CONCURS
Informatii la tel: 0746 24 00 22, 0736 391 908, 0741 412 461

LOCURI DISPONIBILE : 16 de locuri

Concursul se va tine pe balta Ruganesti

Taxa: 1.500 RON/Echipa

Echipele vor fi formate din 2-3 pescari cu drepturi depline.

In clasament vor conta doar cei mai mari 10 pesti (clasament bazat pe calitate).

3 premii la general:

Locul I – 4.500 RON + VOUCHER/echipa 72 ore pescuit (cupe,medalii)
Locul II – 3.000 RON + VOUCHER/echipa 48 ore pescuit (cupe,medalii)
Locul III – 2.000 RON + VOUCHER/echipa 24 ore pescuit (cupe,medalii)

Captura concursului –1500 RON

Premiile nu se cumuleaza. O echipa nu va putea primi decat un singur premiu, adica pe cel mai important in ordinea urmatoare: clasament 1-3 sau captura
Premiile sunt valabile daca participa 16 de echipe.
Concursul se va desfasura cu conditia participarii unui numar minin de 14 echipe, caz in care premiile vor suferi modificari.

Locul este garantat doar celor care achita avansul – 750 RON pana la data de 30 martie 2016 in vederea rezervarii locului.
Plata integrala se va efectua pana cel tarziu la data de 25 aprilie in vederea rezervarii lacului.

Adunarea pe balta se va face in data de 27 mai 2016 la ora 9.00 in vederea efectuarii tragerii la sorti si a sedintei tehnice. Concursul va incepe la ora 12.00.

La inceputul concursului se vor efectua 2 extrageri. Prima va fi pentru stabilirea ordinii de extragere si a doua pentru stabilirea standului. (Standurile nu se aleg ci se trag la sorti)
REGULAMENT
I. CONDIŢII DE PESCUIT
A. Se pescuieşte cu 4 lansete de echipă. Se pot ţine în stand mai multe lansete de rezervă gata de atac, încărcate, dar separat de celelalte 4. Echipa este formată din 3 concurenţi cu drepturi depline.
B. Este posibila folosirea boilesurilor, a pop-up-urilor, porumb, plastice, pelete la cârlig.
Este permisa folosirea saculetului PVA, meltexului sau a pastei pe boilesul sau pop-upul de la cârlig. În săculeţul PVA se pot pune atât boilesuri cât şi spărtură , seminţe, pelete.
C. Este permisă folosirea momitorului.
D. Este permisa folosirea pastei sau a altei năzi pe plumb.
E. Pescuitul se face cu un singur cârlig pe montură. Este OBLIGATORIU pescuitul cu fir ataşat cârligului. Este OBLIGATORIE folosirea monturilor care să permită eliberarea crapilor în caz de ruptură ( montura culisantă sau cu plumb pierdut).
F. Se pescuieşte doar în faţa standului, locul de pescuit putând fi balizat şi cu markere luminoase.
G. Nu este obligatorie folosirea rod pod-ului.
H. Runnerul ( al treilea concurent) are drepturi depline. Pe durata concursului se poate face doar o singură schimbare. Se anunţă arbitrul de sector şi se consemnează în fişe.
I. Echipele sunt OBLIGATE să fie dotate cu saci de crap marime mare(minim10) , saltea de primire tip cadita şi spray pentru tratarea crapilor. Concurenţii trebuie să manevreze cu grijă crapii pe mal pentru a evita rănirea sau moartea acestora. ESTE INTERZISĂ ŢINEREA PEŞTILOR ÎN BUTOAIE, LIGHEANE, SALTELE CU APĂ SAU CUTII / RECIPIENTE MARI DIN ORICE MATERIAL. După prindere peştii se pun imediat în sacii pentru crapi iar sacii se bagă cât mai repede în lac ( se evită rănirea sau moartea crapilor)
J. Se poate intra în apă la scoaterea peştelui sau pentru a lega peştii, pana la nivelul genunchilor.
K. Concurenţii NU au voie să facă scandal şi să deranjeze vecinii de stand. Se pot primi vizite până la ora 19 (doar pe jos).
ATENŢIE – La inceputul concursului se vor efectua 2 extrageri. Prima va fi pentru stabilirea ordinii de extragere si a doua pentru stabilirea standului. (STANDURILE NU SE ALEG CI SE TRAG LA SORTI)
II . NĂDIREA
A. Se poate nadi cu boilies, pelete, seminte, pasturi.
B. Se poate nadii cu bastonul, cupa de nădire, catapulta, praştia, racheta de nădire, spombul. Este INTERZISĂ folosirea sonarului şi a bărcii de nădit.
Atentie!Nadirea grea este permisa doar intre orele 12.00-14.00, in rest se poate nadi fara exceptie cu bastonul de nadire.
III . CÂNTĂRIREA
A. Punctează cei mai mari 10 pesti. Punctează crapul comun, oglindă şi amurul.
B. La fiecare cântărire participă şi semnează obligatoriu un vecin de stand şi arbitrii.
C. Cântărirea se face, de regulă, de 4 ori în 24 de ore, iar semnăturile se fac în dreptul fiecărei cântăriri. Fiecare peşte se cântăreşte separat. Înainte de fiecare cântărire a fiecărui crap se face tara. ATENŢIE vecinul care asistă la cântărire semnează imediat după fiecare cântărire în parte( deci nu la sfârşit). Dacă numărul de arbitrii precum şi numărul de crapi prinşi NU PERMIT executarea a 4 cântăriri / zi, atunci se vor face obligatoriu 3 cântăriri.
D. Într-un sac se poate păstra un singur crap.:
E. În cazul capturării unui crap peste 10 kg sau a unui amur, echipele pot solicita imediat cântărirea de către arbitrii a acestora.
F. Este OBLIGATORIE păstrarea crapilor în condiţii cât mai bune în saci . Dacă o echipă prezintă la cântărire un crap mort, echipa va fi avertizată ( crapul nu se ia în considerare) . La a doua abatere echipa va fi din nou sancţionată cu avertisment( crapul nu se ia în considerare), iar dacă abaterea se mai repetă , echipa va fi depunctată cu 10 kg din greutatea totală a celor 10 peşti pentru fiecare crap mort.
G. Crapii se pot păstra în afara standului acolo unde situaţia impune, sunt posibilităţi, şi cu acordul arbitrului. Echipele sunt OBLIGATE să cântărească toţi crapii prinşi. NU este voie să se reţină peştii în sac decât până la primul cântar oficial. Sacii se ancorează la vedere
H. Arbitrii sunt obligaţi să aplice regulamentul, să se autosesizeze când este cazul şi să noteze avertismentele pe foaia de arbitraj ( altfel avertismentul nu este valabil).
I. Dacă vor interveni alte probleme care nu sunt trecute în acest regulament, se va lua o hotărâre împreună cu reprezentanţii organizatorilor şi a arbitrilor în decurs de o oră de la semnalarea problemei.
IV. DEPARTAJARE
A. În caz de egalitate la clasamentul final criteriul de departajare următor va fi crapul cel mai mare prins de echipe, iar în caz de egalitate se va lua în considerare al doilea crap ca greutate şi tot aşa până la departajare. ( Exemplu : La LOCUL I sunt pretendente două echipe SPA CARP TEAM respectiv DOC CARP TEAM care au aceeaşi greutate la totalul celor 10 crapi prinşi şi luaţi în calcul 95, 40 Kg. Echipa SPA CARP TEAM are cel mai mare crap prins în greutate de 14, 03 Kg. , iar echipa DOC CARP TEAM are cel mai mare crap prins în greutate de 13, 32 Kg. LOCUL I va fi câştigat de echipa SPA CARP TEAM având prins crapul cel mai mare. ATENŢIE dacă şi la cel mai mare crap este egalitate – amîndouă echipele au avut crapii de 14,03kg- atunci în departajare se va lua al doilea crap cu greutatea cea mai mare de la fiecare echipă, câştigătoarea fiind cea care are crapul cu greutatea mai mare.)
La captură al doilea criteriu de departajare va fi al doilea crap ca greutate dintre cei mai mari prinşi de echipe, iar în caz de egalitate se va lua în considerare al treilea crap ca greutate şi tot aşa până la departajare.( Exemplu : Echipa SIMPATIC CARP şi echipa DULCE CRAP au,la finalul concursului, fiecare prins câte un crap de 11, 85 Kg. candidând la obţinerea premiului acordat pentru captura concursului. Al doilea crap mare prins în concurs de echipa SIMPATIC CARP a cântărit 9,75 Kg., iar al doilea crap mare prins de echipa DULCE CRAP a cântărit 8, 95 Kg. Premiul pentru captura concursului va fi primit de echipa SIMPATIC CARP.
B. Premiile nu se cumuleaza. O echipa nu poate primi decât un singur premiu, adică cel mai important în ordinea : locul I – III general, captura

V. DISPOZIŢII FINALE
A. Din momentul terminării tragerii la sorţi vor exista 120 de minute pentru pregătirea echipamentului. În acest interval de timp este INTERZISĂ sondarea apei sau fixarea balizelor adiţionale.La finalul concursului daca se înţeapă (prinde) un crap, dar NU după darea semnalului de încetare a concursului, echipa anunţă cu voce tare si are la dispoziţie 15 minute pentru scoaterea peştelui.
B. Standurile sunt marcate terestru, iar sectorul pe apă, de regulă, balizat. Echipamentul trebuie montat în totalitate în interiorul standurilor. Maşinile se pot păstra în interiorul standului dar în numărul pe care-l permite capacitatea standului ( celelalte maşini vor sta afară în locurile stabilite de organizatori). Atenţie la intrările în apă deoarece sunt şi plăci de beton pe care se alunecă foarte uşor. Este INTERZISĂ iluminarea standului pe timpul nopţii cu excepţia luminii de cap şi a luminii de cort. Făcutul focului în stand se face numai sub supraveghere din partea membrilor echipei şi cu măsuri de prevenire a incendiilor. Este INTERZIS să se facă focul pe timp de noapte. Fumătorii să fie atenţi la probleme de prevenire a incendiilor. Părăsirea standului se face în situaţiile şi conform precizărilor organizatorilor.
C. Este INTERZIS scăldatul în lac.
D. Asistenţa medicală se face prin grija fiecărei echipe.
E. CONCURENŢII SĂ RESPECTE MĂSURILE DE « PROTECŢIE , SIGURANŢĂ ŞI PREVENIREA » ACCIDENTELOR ( ex. scoaterea cârligelor de la peşti mai ales dacă cârligul s-a prins şi de minciog iar crapul se zbate ; a nu se sta în spatele celui care aruncă iar cel care aruncă măcar să se uite dacă este cineva în spate etc,)
F. În caz de forţă majoră, concursul se poate reprograma, întrerupe sau declara câştigător cel care a prins cel mai mult peşte sau captura, dacă au trecut mai mult de 48 de ore de la începerea concursului. Dacă nu au trecut 48 de ore, concursul se poate întrerupe şi reprograma, dar la reluare echipele îşi păstrează locurile iniţiale. Concursul reprogramat reîncepe din minutul 1, neţinîndu-se cont de peştii care s-au prins în etapa anterioară.
G. Echipele sunt rugate să lase standul în perfectă stare de curăţenie la final, fără coji de seminţe, chiştocuri de ţigări etc. Nerespectarea acestei reguli duce la depunctarea cu 10 kg.
H. Este INTERZISĂ reţinerea sau omorârea peştelui prins altul decât crapul.
I. Retragerea ( părăsirea ) concursului – conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
J. Contestaţiile şi sesizările se fac in scris cu garanţie- conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
K. Sancţiuni :încălcarea prevederilor punctelor I.A , I.B aln2, I.C, II.A aln.1 ; II. B ultimul aliniat din prezentul regulament atrage după sine eliminarea directă din concurs ; la încălcarea prevederilor punctelor I.B , I.C , I.F, I.G,I.H, II.B,II.C , V.B, V.F, V.G se aplică avertisment la prima abatere, depunctarea cu 20 Kg. de peşte la a doua abatere şi cu eliminare din concurs la a treia abatere, iar la încălcarea puctului III.F se aplică ce scrie în precizările de la acest punct.


Taxa se achita in contul: RO 23 INGB 0000 9999 0429 4881 – titular cont: Hampu Alexandru . cu mentiunea TAXA CONCURS
Informatii la tel: 0746 24 00 22, 0736 391 908, 0741 412 461

 

Descarcă regulamentul!

CUPA TOP 10 RUGANESTI ed I 2016

Az oldalunk sütiket használ!


Weboldalunk a felhasználói élmény fokozása, illetve a biztonságos és optimális böngészés érdekében sütiket használ. Leírásuk és a süti használati politikája itt tekinthető meg.

Kérjük olvassa el adatvédelmi tájékoztatónkat is!

Süti választás

Válassza ki a kívánt sütiket majd kattintson az “Elfogadás és bezárás” gombra.